LOOK

at where we came from

2010 började jag arbeta med makeup och styling, under tiden som jag studerade Design. Min vision var att skapa något vackert, som stack ut, utan att det skulle se ansträngt ut. Det jag strävade efter var finess. Hur kunde man på ett så naturligt sätt som möjligt förhöja sig själv?

Kemi, konst och problemlösning har alltid varit mina största intressen. Jag satt i källaren hos mina föräldrar vid 12 års ålder och gjorde egen bikarbonat för att sen baka muffins efter skolan. Det intresset har gynnat mig. Att förstå samband är viktigt, att vilja veta mer om kemiska uppsättningar och reaktioner ger djupare förståelse och förmåga att uppnå bättre resultat. Skönhetsbranschen visade sig vara en plats där jag kunde kombinera mitt intresse för estetik och kemi.

Jag gick från sömnad och övrig formgivning, till makeup/styling för film och musikvideos, sen hudvård, fransförlängningar och kände att Microblading var ett naturligt ytterligare steg, främst för att jag sett många tatueringar som jag själv ansett vara onaturliga. 

Jag tänkte "Här kan jag göra nytta" för sånna som, precis som jag, strävar efter naturliga resultat.

- Alex, Grundare av LOOK Professionals